A Ballad of Frost and Flames: A Play of Kingdoms

A call to arms

Dramatis Personæ:
Mikkel: Markus Duronius Curio – uofficiel leder af tyvelauget i Banthor/handelsmand
Troels: Caldor Riddermunk af Ignar
Morten: Jason Wineriver adelig i Banthor

Referat:

Caldor opsøger Jason (Jason er begyndt at vise interesse for den politiske situation). Caldor fortæller en historie/fabel til Jason – han vil gerne have at Jason skal føre total krig. Som respons fortæller Jason en historie om hvordan guderne gav de 5 familier deres opgaver – det er ikke naturligt for en Engas mand at noget der ikke ligger i hans “kaste” (total krig, nej tak). Der bliver diskuteret frem og tilbage. Jason påpeger at Greenway er Engas forrådskammer, og at det giver dem en strategisk fordel. Caldor skyder dette ned ved at påpeje at det nok bare gør det mere sandsynligt at de andre familier vil angribe Greenway for at sikre den strategiske resurse.

Til sidst får Caldor Jason overbevist om at det vil være en god ide at tale med de andre Lords for at få dem til at gøre noget. Jason går derefter ind til sin kastelan for at arrangere det nødvendige. Caldor er lidt frustreret over at han ikke kan formulere hans tanker om truslen i Engas.

Til en middag hos Jason bliver Markus introduceret til ideen om at Jason er ved at lægge planer om at undslippe hvis det skulle begynde at brænde på. Derefter begynder de at diskutere hvad der sker i Engas. Jason inviterer Markus med på hans tur rundt til de adelige naboer. Jason har svært ved at få sine naboer til at tage truslen 100% seriøst (især Sealordsne er ligeglade), også selvom at Caldor prøver at skubbe på. Markus prøver at finde ud af hvad befolkningen og de handlende mener. Befolkningen syntes at krigen er meget langt væk, imens at de handlende er begyndt at blive meget mere forsigtige i deres handlinger.

Markus for overbevist Jason om at det ville være en god ide at få lavet en del spyd så der kan rejses en hær.

====
Downtime

Jason gransker kortene over landet, og støver hans families brystning af.

Markus får lavet spyd og begynder at sende folk til de omliggende byer

Caldor øver, beder og kigger på den strategiske situation.
====

Et par måneder efter modtager Jason et brev om at han skal give langt flere folk til hæren pga. Graces hær er begyndt at raide Greenways område. Markus og Caldor bliver hidkaldt og det kommer frem til at det vil være bedst at sende en stor hær – til grænsen og prøve at få Jason til at statuere et eksempel der kan inspirere de andre Lords til at gøre noget ved situationen. Jason og Caldor er meget opsat på at det skal gøres, mens at Markus er mere skeptisk og at skulle blive slæbt med.

En hær på omkring de 1000 spydfolk bliver samlet og begynder at marchere mod Greenways hovedstad The Dale. Da gruppen kommer nærmere til The Dale ser de at der allerede er blevet samlet omkring 8000 soldater. Jonas bliver budt op til Lord Paramount Allister Greenway, mens Caldor forbereder sig til at mødes med den imperiale kommandør dagen efter, og Markus vejer stemningen (“Sheep, sheep everywhere!”) som er som alle andre steder.

Lord Greenway har en høflig middag med Jason, hvorefter han giver ham ordre, og autoritet, til at fjerne den Cider der pt. styrer troperne (som har forbrudt sig imod Greenways ordre) og træde i hans sted. Det eneste han skal gøre er at sikre grænserne og banke forræderne.

Dagen efter går Caldor til hans ind til Kommandør Kommus ud, hvor de taler sammen om hvad der sker og hvad der skal gøres (Engas’ adelige er dekadente og ubrugelige), og at de skal være forsigtige med hvad de gør ift. at ændre magtbalancen, men at Engas’ folk ikke har nogen ide om at den rigtige krig stadigvæk ligger og lurer.

Jason arrangerer et møde med Guvernøren for Caldor, mens Markus opkøber det nødvendige at forfalske et brev med segl – det lykkes ham, men han bliver muligvis set.

Alle 3 personer kommer op til Guvernøren, selvom det egentligt kun er Jason og Caldor der er blevet inviteret, kommer Markus også med, selvom hand skal tale lidt for at blive der. Guvernøren gør det klart at han ikke er bekymret over den militære situation og at de bare skal sikre grænserne og så er alt i vinkel.

Hæren tager afsted, og vælger at tage til Lord Barren før de tager til Lord Cider. Hos Baren får de at vide at Cider har samlet sine bannermænd og prøver at få Barren til at gøre det samme. Markus foreslår at han skal tage afsted for personligt at sørge for at de nødvendige beskeder bliver videregivet til Cider, mens at Caldor og Jason tager troperne og marcherer mod Lord Brime land.

For at sikre sig at Lord Cider tager Markus alvorligt bliver han gjort til Ser og tager derefter straks afsted. Markus prøver at overbevise Cider om at det er nødvendigt med snilde og rænkespil, men det vil Cider ikke høre tale om. Han giver dog Markus kommandoen over ca. halvdelen af sin hær – den dårlige del.

Comments

kjmikkel kjmikkel

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.