A Ballad of Frost and Flames: A Play of Kingdoms

The Search

The empire is serious about its paperwork

Dramatis Personæ:
Mikkel: Markus Duronius Curio – uofficiel leder af tyvelauget i Banthor/handelsmand
Troels: Caldor Riddermunk af Ignar
Morten: Jason Wineriver adelig i Banthor

Referat:

Der går nu 3-4 uger hvor Markus får masseproduceret stof med det mønster som er populært, Jason viser Caldor rundt, og Caldor undersøger hvordan den militære situation er (mængden af tropper er ok, men den geografiske situation er håbløs).

Karavanerne Markus sendte afsted kommer tilbage, og kan fortælle at folk for det meste er bange for at Wayrest skulle marchere mod Greenway. De adelige er ikke glade for situationen med at supportere de Imperielle, men ikke nok til at de direkte vil gå imod dem. De er dog ved at gøre sig parat til at få fat i deres bannermænd.

En sensommer dag får Markus øje på et regiment Imperielle der er på vej ind mod bymidten. Markus følger efter og ser at de er på vej mod Jasons palæ. Markus advarer Jason, som byder de Imperielle velkommen. De Imperielle er på udkig efter et vigtigt dokument, og de er meget opsat på at gennemsøge hele byen for at få fat i det. Efter at havde fået lov begynder de imperielle tropper at undersøge Jasons villa (hvilket Jason ikke er vild med).

Markus skynder sig hjem og prøver at læse dokumentet – det lykkes denne gang, men dokumentet er skrevet i kode. De Imperielle begynder at gennemsøge de forskellige huse, bl.a. Markus’ hus. Markus har intet at skjule (i hans hjem), men han bliver udspurgt om dokumentet og hvordan det kan lade sig gøre at han har fået fat i det specielle mønster der var sammen med dokumentet. Markus er ikke helt overbevisende.

Markus indser at det ikke kan betale sig at beholde papirerne, og prøver at få det placeret på én af de handlende som han ikke kan lide (Adrian). Hans mand Benjamin bliver desværre set, og Markus giver ham penge til at flygte for.

Adrian går op til den Jason og prøver at få ham til at gøre noget ved Markus, men Jason syntes ikke at det er hans bord, men hidkalder alligevel Markus. Markus forklarer at han ikke umiddelbart syntes at Adrian skulle havde vendt sig imod ham.

Jason taler sammen med Horus om hvordan det går personligt og ude i verden.

Markus får fat i en mand (“The Interpreter”) der kan oversætte dokumentet. Efter
er meget vag diskussion kommer de frem til at manden kan hjælpe ham, og at han godt kan vente til at det bliver mørkt. Da de kommer frem til varehuset hvor Markus har gemt dokumentet. Det viser sig at den kopi som Markus har taget ikke er god nok, da en del af dokumentets papir gemmer krypteringen. Manden siger at han vil komme tilbage natten efter, og at han brug for halvdelen af hans penge med det samme.

Caldor taler sammen med Centurionen om hvad der er i papiret, og får at vide at Centurionen ikke ved hvad der er i papiret, men at det er meget vigtigt at de får fat i det før seglet på den bliver brudt.

Dagen efter bliver dokumentet fundet hos en handelsmand, som prompte bliver dræbt. Hans søn kan ikke holde sig i skinnet og provokerer soldaterne til at dræbe ham. Hoben koger over, og da støvet har lagt sig er 1 legionær og 11 civile blevet dræbt.

Legionærerne marcherer op til palæet og afrapporterer, og tager derefter afsted.

Jason og Caldor snakker sammen om begivenheden, og om hvad der ville være det rigtige at gøre med de sårede og de døde.

Markus møder med oversætteren og giver ham så mange oplysninger om de hemmelige detaljer som han kan. Oversætteren beder om at få lidt “fred og ro”, og efter et par timer ligger der en oversættelse. Efter at oversætteren er gået, får Markus en af sine goons til at gøre det af med oversætteren, og det viser sig at være en klog beslutning, da han har taget en kopi af oversættelsen og noter.

Der går nu et par måneder og vi er nået til efteråret.
Greenways territorium bliver presset ovenfra fra Grace, og der er ikke meget hjælp at finde fra de Imperielle, som mener at Engas skal fokusere på høsten.

Høsten har været fin og alle har hjulpet til.

Ude i horisonten kommer et regiment af Imperielle soldater til syne, og Jason, Caldor og Markus tropper op. Kommandøren for regimentet viser sig at være en højtplaceret mand i Legionen, og beder om en stor mængde mad til at holde liv i hans soldater.

Situationen i Brine bliver diskuteret og Markus får til opgave at finde ud af hvad den politiske situation er, ved at udspørge de handlende. Jason gør det klart at høst festen ikke skal lide overlast pga. soldaterne. Markus viser sin uvidenhed om Ignar religionen over for Caldor.

Markus winer-og-diner sydlændings handelsmændne, og fra hvad han kan høre er alt som det plejer at være i Brine.

Høstfesten løber af staben, og der er en ukendt gæst der prøver at præsse sig op til Jason. Der bliver overgivet en besked til Jason, der indikerer at Jason skal rejse mindst 200 mænd til hans millitia. Carldor foreslår at Jason skal rekruttere ekstra mænd. Jason er enig, og mener at der skal hyres 300 ekstra freeman, som skal trænes under Caldor. Markus sætter sit ind i situationen, og prøver at slå mønt på situationen.

Derefter tager byens spidser op til Jasons palæ for at holde den fine høstfest, hvor der er en ny tjener, der hverken er Engas mand, Imperial eller sydlandsk. Caldor bemærker at den nye tjener er interesseret i ham, og går direkte op til ham og spørger hvad han vil.

Markus holder øje med den nye tjener, og prøver at trække ham op i en krog, hvilket mislykkes og tjeneren flygter over hækken.

Rekrutteringen af freemændene går glat, da Jason er parat til at hyre folk med guld, og efter endt træning bliver de sendt afsted til Greenway.

En aften efter træningen er endt, går Caldor ud en aften og bliver mødt af tjeneren/discipel af Ignar der overrækker ham en kodet besked til Caldor.

Comments

kjmikkel kjmikkel

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.